Ως θεσμός που επιβραβεύει κατεξοχήν την έρευνα και την καινοτομία, τα Prix Galien δεν θα μπορούσαν να εξαιρέσουν από τη διαδικασία της βράβευσης και την καθαυτή έρευνα. Συνεπώς, από τα Prix Galien Greece 2015, εγκαινιάσθηκε το Galien Scientific Research Award, το οποίο επιβραβεύει έναν Έλληνα ερευνητή ή μια ερευνητική ομάδα για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο, που οδήγησε σε σημαντικά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

 

Το 2023 το Ερευνητικό Βραβείο «Galien Scientific Research Award» έλαβε ο κ. Χρήστος Κυρατσούς, Senior Vice President of Research, Regeneron Pharmaceuticals Inc.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια να αποδεχθώ το βραβείο των Prix Galien, αν και δυστυχώς δεν μπορώ λόγω υποχρεώσεων να βρεθώ μαζί σας στην Ελλάδα γι΄ αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή που έχετε οργανώσει. Όπως κάθε βραβείο για ερευνητική εργασία, έτσι και αυτό το αποδέχομαι κατά κάποιο τρόπο εκ μέρους όλων αυτών που έχουν συμβάλλει τα τελευταία χρόνια στις επιστημονικές εργασίες στις οποίες είχα την τύχη να εργαστώ», ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση ο Χρήστος Κυρατσούς.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του κ. Κυρατσούς ο Chairman της Biogen Inc., Stelios Papadopoulos. Την απονομή έκανε η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

 

 

Το 2021 το Galien Scientific Research Award απονεμήθηκε τιμής ένεκεν στον καθηγητή Παιδιατρικής κ.Γεώργιο Χρούσο, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο που τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς.

 

 

 

Το 2019 το Galien Scientific Research Award απονεμήθηκε στον Dr. Menelas N. Pangalos, FRSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D, της AstraZeneca για το σπουδαίο ερευνητικό έργο.

 

 

 

 

Το 2017 το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε στον Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο στην Ελλάδα.

 

 

prixgalien.gr-2015-awards-75Το 2015 το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε τιμής ένεκεν στον ερευνητή βιολόγο του Ερευνητικού Κέντρου «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκό Δρ. Γεώργιο Κόλλια, για την αποφασιστική σε διεθνές επίπεδο συμβολή του στη σύλληψη και προώθηση της εφαρμογής βιολογικών αντι-TNF θεραπειών για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και για σειρά μελετών που ανέδειξαν μοριακούς και κυτταρικούς μηχανισμούς παθογένειας και νέους θεραπευτικούς στόχους σε διαγονιδιακά πρότυπα χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων όπως οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

 

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το ερευνητικό βραβείο Galien Scientific Research Award απονέμεται σε Έλληνες επιστήμονες που έχουν συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, προϊόντων ή μεθόδων για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ασθενειών.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν Έλληνες επιστήμονες, οι έρευνες των οποίων εκτελέστηκαν σε ερευνητικούς φορείς της ημεδαπής (συμπεριλαμβανομένων Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Κέντρων, νοσοκομείων, κλινικών, φαρμακευτικών ή βιοτεχνολογικών εταιριών).

Αξιολόγηση υποψηφιότητας

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσοι είναι Ελληνικής καταγωγής και προέρχονται από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, νοσοκομειακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Υποβολή υποψηφιότητας

Η υποβολή υποψηφιότητας είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων www.prixgalien.gr . Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον υποψήφιο, είτε από τρίτο πρόσωπο.

Θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Συμπληρωμένη την ηλεκτρονική αίτηση υποβολής υποψηφιότητας
  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου (έως 1 σελίδα)
  • Πλήρες βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου
  • Περιγραφή των επιτευγμάτων για τα οποία προτείνεται ο υποψήφιος (έως 3 σελίδες)

Για τα Prix Galien Greece 2023, λόγω μη συγκρότησης επιστημονικής επιτροπής αλλά κι ελλείψει ανταγωνιστικού ενδιαφέροντος από την πλευρά των ερευνητών, δεν θα υπάρξουν υποψηφιότητες για το Ερευνητικό Βραβείο “Galien Scientific Research Award”.